En flik av det ekte Italia: Senkede skuldre - himmelsk mat - spektakulær natur - idyllisk småbylivUTFLUKTER FOR DEN PERFEKTE DRØMMEFERIE

På denne siden presenterer vi vår håndplukkede meny med utflukter og opplevelser som dere fritt kan velge blant og sette sammen etter eget ønske. På denne måten får dere en unik mulighet til å sette sammen den optimale drømmeferie. Vi har også en feriekatalog som inneholder beskrivelse av våre overnattings-muligheter og utflukter: denne kan dere få gratis tilsendt ved å klikke på knappen under. 


UTFLUKTER I SALSOMAGGIORE (#1-5)


1. Fottur i kollene

Området rundt Salsomaggiore er et eldorado for alle turinteresserte. Beliggenheten ved enden av Po-sletten og foten av Appenninene gir et frodig landskap med mykt avrundede koller, og i sommer-halvåret er området hyppig brukt av såvel gående som syklister. Velger dere "fottur" når dere bestiller drømmeferie hos Kollene ved Parma, får dere lenke til kart og norsk beskrivelse av en deilig tur langs Strada Panoramica: en runde som tar ca tre timer i sakte tempo, og som slynger seg oppover fra Hotel Villa Fiorita til dere får en nydelig utsikt over kolle- landskapet - og så fortsetter den nedover til man kommer ned til sentrum igjen på motsatt side av der man startet. 

Turen oppover er skyggefull fordi veien er dekket av trær langs begge sider fram til toppen er nådd - deretter er det solrikt resten av veien som slynger seg ned til byen.

 

2. Vinsmaking på "il Poggio"

Et selvskrevet innslag på ferie til Italia er ofte besøk på en lokal vingård. Her har vi plukket ut en perle til deg: den lokale vingården Cantina il Poggio. Denne vingården, et par km utenfor Salsomaggiore, produserer 45 tusen liter vin hvert år og ligger i omgivelser som vil ta pusten fra deg.
Utflukten hit inkluderer 2 timers guidet vinsmaking med både hvite og røde viner, og med parmesan-ost og parmaskinke som tilbehør. 

Dere får også biltransport tur/retur fra hotellet inkludert, siden vinsmaking ikke bør kombineres med egen bilkjøring.

Vingården fikk den prestisjefylte merkelappen «Traveller’s Choice 2022» fra Tripadvisor, og er der rangert som #1 av 40 ting å gjøre i Salsomaggiore.

 
 

3. Tur til Castell'Arquato

 
 

En halvtimes kjøring fra Salsomaggiore ligger landsbyen Castell'Arquato, som er en estetisk perle av de sjeldne og gir deg følelsen av å gå gjennom en tidsportal. Castell'Arquato er intakt bevart siden middelalderen og er nå bebodd av i overkant av 4000 mennesker. Byen ligger på toppen av en kolle, strategisk plassert tenkt ut fra et middelaldersk synspunkt - borgen på toppen har uovertruffen oversikt over alle fiender som måtte være på lur der nede. I dag er det imidlertid ingen fiender ved bunnen av kollen, bare en håndfull turister som ønsker å få en følelse av fordums tider.

I Castell'Arquato er det magisk deilig å rusle gatelangs, ta en pause på kafè og en klatretur opp i det høyeste borgtårnet hvor du får en fantastisk utsikt over kolle-landskapet. En dag i uken (hver mandag) er det også marked på borgplassen. Da kan man kjøpe lokale viner, oster, skinke og andre delikatesser, og man kan også finne klær og sko til en rimelig penge.

Hvis dere velger aktiviteten «Castell’Arquato» når dere bestiller drømmeferie i Salsomaggiore hos oss, får dere digitalt kart med utvalgte severdigheter. Dere får også en ekte gourmet-opplevelse inkludert: mange-retters middag på Michelin-anbefalte La Rocca da Franco. Restauranten er familiedrevet, og all mat lages fra bunnen av med lokale ingredienser. Her bestiller man ikke fra en meny, det serveres en rekke tradisjonelle retter, den ene deiligere enn den andre. Og en tre- retters blir raskt en sju-retters når Massimo serverer både for- og mellom-retter mellom forrett, hovedrett og dessert! Alle rettene serveres med utsøkt lokal vin til, blant annet en fabelaktig Gutturnio. Dette er ikke en middag man gjør unna i en fei - det er bare å lene seg tilbake og nyte. Buon appetito!


4. Shopping i Fidenza Village

Shopping er for mange en vesentlig del av en ferie i Italia, og en ferie fra Kollene ved Parma byr på fantastiske muligheter i så måte. Fidenza Outlet Village er motemetropolen Milano sin egen Outlet Village, og den ligger bare en halvtimes kjøring fra Salsomaggiore - faktisk mye nærmere Salsomaggiore enn Milano! I Fidenza Village finner du over 100 kjente merker som selges til vesentlig nedsatte priser, deriblant Armani, Levis, Desigual, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Versace, Boss og Samsonite. Dette shopping-paradiset er smakfullt bygget opp som en utendørs landsby, med skiftende kunstutstillinger for de besøkendes visuelle nytelse. Dette er et perfekt alternativ for deg som ønsker å kunne komme hjem med autentisk italiensk mote, enten til deg selv eller til dine kjære. Og når du blir trett i beina er det flere innbydende kafeer i “landsbyen” som kan friste med deilig italiensk kaffe og noe å bite i.

I tillegg til luksus-anlegget Fidenza Outlet Village ligger også Fidenza Shopping Park i samme område, direkte på baksiden av Village. Mens Fidenza Outlet Village er mer eksklusivt, er Fidenza Shopping Park et mekka for alle som vil gjøre et varp med litt strammere budsjett. Her ligger omlag tjue rimelige butikker som perler på en snor, blant annet den enorme skobutikken Pittarello med et absurd stort utvalg sko og vesker til herlige priser, klesbutikken C&A og sportsbutikken Decathlon med en rekke varer til en slikk og ingenting av det vi må betale i  Norge. Interiør-butikken Satur er også mer enn verdt et besøk, den har en rekke nydelige ting til kjøkken og hjem til ekstremt lave priser. Og trenger du en pust i bakken underveis, finner du også her kafeer for en pause og forfriskning.

Velger du denne utflukten får du digital informasjon om Fidenza Outlet Village og Fidenza Shopping Park, og kart med norsk tilrettelegging som viser hvordan du kommer hit med din egen leiebil eller med offentlig transport. 

 

 
 

5. Tur til Parma

I provinshovedstaden Parma er noe for enhver smak: flotte handlegater, museer og utstillinger av høy kvalitet, en nydelig katedral og generelt herlig italiensk folkeliv. Severdighetene er mange, men på topp 3 listen vår ligger il Duomo di Parma, Teatro Farnese, og Galleria Nazionale di Parma.

Il Duomo di Parma er en perle av en katedral, noe unnselig i fasaden men aldeles spektakulær på innsiden. De eldste delene av den stammer så langt tilbake som et tempel fra 300-tallet, og så ble den bygd og utsmykket hovedsakelig fra ca år 1000 fram til den sto ferdig på 1500-tallet.

Teatro Farnese ble bygget for fire hundre år siden og ble omtrent ødelagt i 1944 under et alliert flyangrep, men det ble omhyggelig restaurert etter originaltegningene slik at det fremstår likt i dag som i sin storhetstid. Utenfra er det en murbygning som så mange andre, men idet du går inn åpenbarer det seg et rundt tre-amfiteater med fantastiske utskjæringer og detaljer, en storslått scene og sitteplasser til 1500 personer.

Galleria Nazionale di Parma er et rikholdig nasjonalgalleri med en rekke nydelige kunstverk på rekke og rad, og flotte skulpturer. Og den mest kjente av dem alle er lett å gå glipp av, hun henger liten og diskret i et hjørne: Leonardo da Vinci sin «La Scapigliata».

Velger dere utflukt til Parma, får dere digitalt kart over byen med de beste severdighetene og restaurantene, samt tips om særskilt utvalgte butikker dere absolutt ikke vil gå glipp av. Dere får også norsk tilrettelagt informasjon om hvordan dere kommer dere hit fra Salsomaggiore med tog, og dere får både togbilletter og inngangs- billetter til Teatro Farnese og Galleria Nazionale di Parma inkludert.


UTFLUKTER I RICCIONE (#6-7)


6. Sykkelferie

Riccione og området rundt passer utmerket til sykling, og i samarbeid med Hotel Parco kan Kollene ved Parma tilby sine gjester en feriepakke som kombinerer sykling, sol og deilig mat på en utsøkt måte :-)

Hvis dere velger «Sykkelferie» når dere bestiller drømmeferie i Riccione hos oss, får dere 5 netter på Hotel Parco, med frokost om morgenene og middag om kveldene i hotellets herlige spisesal. I tillegg får dere 3 guidede sykkelturer med engelsktalende guide, elektrisk mountainbike og stopper underveis for å smake på lokale spesialiter. I tilbudet ligger også muligheter for klesvask av treningstøy etter endte sykkel-økter. Og innimellom sykkelturene kan dere slappe av på stranden eller ved bassengkanten, eller rusle rundt i den kjente shoppe- gaten Viale Ceccarini.

Sykkelferie-pakken gjelder i perioden 1. mai til 12. juni, og 1. til 25.september, og gjelder kun om vi får fylt opp gruppene på 10-15 personer. Årsaken til at tilbudet ikke gjelder i perioden midten av juni til slutten av august har med temperatur å gjøre - i de midterste sommer- månedene er ikke sportsferie i Italia det man trakter etter. Da er det heller ren badeferie som gjelder i Riccione-området, se alternativet nedenfor.


7. Badeferie

Denne aktiviteten er gjerne den mest selvsagte av alle aktiviteter i badebyen Riccione, men gjennom Kollene ved Parma får du en herlig tilrettelagt opplevelse i så måte. Hvis dere velger «badeferie» når dere bestiller drømmeferie i Riccione hos Kollene ved Parma, får dere solseng med tak på den deilige sandstranden i Riccione. Vi har avtale med Bagno Giulia 85, som ligger om lag 50 meter fra vårt avtale-hotell, Hotel Parco. På stranden kan du ligge og sole deg, du kan bade i Adriaterhavet med sin lang-grunne kyst, du kan gå barbeint tur langs den endeløse stranden, du kan nyte en kald drikke eller is på Bagno Giulia 85 sin egen kafé. Og skulle du mot formodning ønske mer aktivitet på solrike varme dager kan du også spille sand-volleyball eller bordtennis.

 

For mer informasjon, gå inn på "Informasjon" øverst på siden, bestill feriekatalog med prisliste ved å klikke på "Feriekatalog" øverst på siden, eller kontakt oss direkte på info@kollenevedparma.no eller telefon 934 33 520 (telefonen er betjent mellom klokken 1700 og 2000). Vi håper drømmeferie-konseptet vårt faller i smak og gleder oss til å høre fra dere!